Apr 05, 2020 Last Updated 10:33 AM, Apr 5, 2020

Кобасицијада промовисана у Сомбору, следе СУ, НС и БГ

Ових дана вредни Туријци, укључени у припреме, промоцију и организацију XXXVI Кобасицијаде, шпартају војвођанским градовима и позивају све љубитеље доброг домаћег специјалитета и добре забаве, да издвоје мало свог времена и посете Турију у данима "празника", на свим меридијанима познатог као Кобасицијада. Као и увек, манифестација се одржава последњег викенда у фебруару.

Прилику да добију директан позив да посете Турију данас су имали Сомборци, у којем су организатори промовисали Кобасицијаду. На Тргу Светог тројства могле су се купити све врсте кобасица, свеже, суве, печене, а редови пред штандовима Удружења протезали су се десетинама и десетинама метара.

"Оним како је данас у Сомбору представљена наша Кобасицијада више сам него задовољан. Наишли смо на велико гостопримство, а како кажу чланови Удружења, ово је најуспешнија промоција у Сомбору последњих година. Кобасицијада је у знак добре воље и у знак захвалности на гостопримству Сомборцима, даривала Геронтолошки центар и СОШО 'Вук Караџић' пакетима туријских кобасица", рекао је Милош Јовановић, председник Савета МЗ Турија, који је заједно са представницима општине Србобран подржао промоцију на северу Војводине.

Наредних дана сличне промоције биће организоване у Суботици, 14. фебруара, и Новом Саду, 21. фебруара, а за крај промотивног каравана, пред сам почетак централне манифестације, прилику да виде шта се то укусно спрема у Турији, имаће и Београђани, 23. фебруара.

 

 

 

 

 

Службени лист