Српски  Magyar 

Школски прибор за ученике поводом Сватог Саве

Поводом предстојећег празника Дана Светог Саве који се обележава као школска слава, Месна заједница Србобран, уз подршку локалне самоуправе, поклонила је 650 пакета са школским прибором за ученике од првог до четвртог разреда у све четири школе у општини Србобран.

Децу су поклонима у две основне школе у Србобрану данас обрадовали Нинослав Јокановић, председник Савеза МЗ, Зоран Мијић, члан Општинског већа задужен за образовање, Милица Зарић, директорка Дома културе, и Мирослав Рељић и Владимир Шарчев, чланови Савета МЗ.

"Данас смо поделили нашој деци пакете са школским прибором и честитали им предстојећу школску славу. Месна заједница Србобран често учествује у организацији бројних спортских и културних манифестација, а кроз ову акцију смо ставили акценат на образовање. Захваљујем се свим директорима школа, запосленима који су нас топло примили и заједно са нама учествовали у подели ових пакета. Захваљујем се и локалној самоуправи и председнику општине који су нам обезбедили средства како би спровели акцију", рекао је Јокановић и истакао да ће ова акција бити настављена и да ће сваке године бити подизана на виши ниво, са богатијим поклонима за ђаке.

У школама у Србобрану подељено је 470 пакета, и то 240 у ОШ "Јован Јовановић Змај", и 230 пакета у ОШ "Вук Караџић". У школама у Надању и Турији, ОШ "Петар Драпши" и ОШ "Жарко Зрењанин Уча", подељено је по 90 пакета. Сваки од њих садржи свеске, разне врсте оловака и бојица, гумице, зарезаче, лењире и шестаре.

Службени лист