Српски  Magyar 

Весело на трговима и у портама на Бадњи дан

Дружења младих, забаве и подела пакетића на Бадњи дан, организована су јуче у Србобрану, Турији и Надаљу. Претходно су у портама православних цркава наложени бадњаци и размењене најлепше жеље за данашњи Божић.

Дружење за малишане организовале су месне заједнице, уз подршку општине Србобран. Ташко се може рећи да је неко дете ове године остало без новогодишњег пакетића, делиле су их месне заједнице, удружења, мото и спортски клубови, свака прилика у празничном календару децембра и јануара искоришћена је за даривање.

"У сарадњи са Домом културе Србобран, припремили смо програм за децу, сличан оном за католички Божић, који је окупио стотине и стотине малишана из Србобрана. Срећни смо јер нико ко је дошао није остао без пакетића, а верујем да су они старији уживали у куваном вину и чају. Није изостао ни ватромет, за пун празнични угођај. Хвала општини Србобран и председнику Радивоју Парошком на пруженој подршци и у реализацији ове наше идеје, такође и Дому културе који је организовао извођење представе за децу", рекао је Нинослав Јокановић, председник Савета МЗ Србобран.

У Надаљу су се пакетићи делили у порти православне цркве, уз освештане бадњаке и медењаке, а програм су организовали Месна заједница Надаљ и Црквени одбор. Чесница је крила и три дуката, а ломила су је деца. Слично је било и у Турији, забавно, уз ватромет и поклоне.

 

 

Службени лист