Српски  Magyar 

Још 19 милиона динара од ПВ за водовод у Надаљу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима осам локалних самоуправа за суфинансирање изградњe, санације и реконструкцијe водних објеката у јавној својини, пројеката осмишљених у циљу унапређивања животних услова у градским, приградским и сеоским насељима.

Реч је о инвестицији вредној 165 милиона динара, док је учешће Покрајинске владе 80 посто од укупне инвестиције, односно 120 милиона динара бесповратних средстава. Једна од општина којој су одобрена средства је и општина Србобран, којој је припало за реконструкцију водоводне мреже у улици Петра Драпшина и Браће Пантић у Надаљу, припало 19.119.353 динара, уз обавезу да се за одобрени пројекат додатних око 35 одсто ове суме, обезбеди из општинског буџета. Уговор је потписао Радивој Парошки, председник општине Србобран.

"Ово је други конкурс у 2019. години на којем добијамо средства за реконструкцију и модернизацију водоводног система у Надаљу. Подршка коју и овога пута добијамо од Покрајинске владе за нас је веома значајна, посебно јер овим уговором скоро у потпуности отклањамо проблем водоснабдевања у овом месту, у којем је до пре неколико година испоручивана вода најлошијег квалитета. Да би то решило прво је изграђена фабрика воде, затим замењени вентили у шахтовима, а сада се завршава и замена азбестних новим, безбедним цевима. Пројектом и радовима за које смо данас добили подршку Покрајинске владе, заокружићемо систем квалитетног водоснабдевања у Надаљу", рекао је Парошки. 

Према речима Игора Мировића, председника Покрајинске владе, "за наредну годину планирају се нова значајна улагања путем конкурса који се настављају, али и финансирање припреме пројектне документације за изградњу великих постројења за производњу питке воде и пречистаче отпадних вода у локалним самоуправама. "Тај велики посао реализоваћемо уз подршку председника Александра Вучића и Владе Србије, реализацијом Националног инвестиционог плана. Циљ је да се ово важно питање – питање снабдевања водом и питање санитарно чисте пијаће воде, врати у први план", рекао је председник Покрајинске владе Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић нагласио је да је Покрајинска влада само ове године, путем секретаријата који води, потписала укупно 24 уговора за које је из буџета АП Војводине издвојено 570 милиона динара за изградњу и реконструкцију водоводне мреже. "Одговорно планирамо буџет и за наредну годину, у којој ћемо наставити с још значајнијом подршком овој области и мерама руралног развоја", истакао је Радојевић.

Уз председника општине Србобран Радивоја Парошког, уговори су данас додељени градоначелницима и представницима осам општина и реализоваће се у местима Чуруг, Кањижа, Сонта, Нова Пазова, Милошево, Дебељача и Равње.