Српски  Magyar 

РТВ: Помор рибе у Великом бачком каналу

На току Великог бачког канала у делу од Врбаса ка Србобрану дошло је до помора рибе. Ово је други пут у последња два месеца да долази до помора, а према проценама овога пута уништено је око пола тоне рибе.

Надлежне покрајинске инспекције узорковале су воду, у току су анализе, а саопштењем за јавност огласило се Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине".

"Приликом редовног обиласка терена рибочувара ЈВП 'Воде Војводине', на делу канала код Србобрана, у суботу ујутру уочена је већа количина разноврсних врста рибе која плива по површини воде, док се у приобалном делу канала налазила неодређена количина угинуле рибе. Рибочуварска служба ЈВП 'Воде Војводине' реаговала је одмах и обавестила о овој појави све надлежне инспекције и службе. Узети су узорци угинуле рибе послати у лабораторију Научног института за ветеринарство Нови Сад на испитивање. Више информација о угинућу биће познато након спроведених анализа.

Рибочуварске екипе ће данас, након додатних анализа, уклонити угинулу рибу по законски предвиђеним процедурама. Истичемо да нема наговештаја о било каквој еколошкој катастрофи на каналу код Србобрана. ЈВП 'Воде Војводине' ће о овом случају правовремено обавештавати јавност", стоји у саопштењу.

Прилог РТВ

 

Службени лист