Српски  Magyar 

НИС Дому здравља поклонио ултразвук

У оквиру програма друштвене одговорности "Заједници заједно", Нафтна индустрија Србије поклонила је Дому здравља "Др Ђорђе Бастић" ултразвучни апарат за преглед беба и трудница. Набавка савремене опреме вредне пет милиона динара део је широке акције у којој је у фокус стављено здравље најмлађих и на време усмерена пажња на стварање предуслова за сигурну и здраву будућност наше земље. Ове године НИС ће донирати 116,5 милиона динара за 20 медицинских установа широм Србије.

Радивој Парошки, председник општине Србобран, истакао је значај улагања НИС-а у развој средина у којима послује и изразио увереност у даље унапређење сарадње. "Захваљујући подршци компаније НИС, успели смо да обогатимо техничку опремљеност Дома здравља 'Др Ђорђе Бастић', која ће допринети квалитетнијој здравственој заштити наших грађана. НИС је друштвено одговорна компанија и у сарадњи са њима и Министарством здравља, богатији смо за значајан ултразвучни апарат који је намењен дијагностици у гинекологији. Поклон је стигао у праве руке, у здравствену установу, једну од најбољих у својој категорији, која по квалитету услуга које пружа, превазилази општинске оквире. Овде се годишње обави 140.000 прегледа и 120.000 анализа, а о 16.000 становника брине тим од 100 запослених, међу којима је осам специјалиста и четири специјализанта", истакао је Парошки.

Према његовим речима, општина Србобран из године у годину улаже све више средстава у унапређење здравствене заштите, вођена идејом да грађани општине Србобран што више услуга добију у свом граду. "Институт за јавно здравље 'Батут' прогласио је овај Дом здравља за други најбољи у Србији, Добили смо и акредитацију на максималних седам година, што је још један доказ квалитета рада, а уверен сам и да се НИС водио овим чињеницама када је одлучивао како уложити новац из програма 'Заједници заједно'. НИС је код нас присутан скоро пола века и надам се да ће наш партнерски однос бити унапређиван и у будућности", рекао је Парошки.

Властимир Кладар, директор Дома здравља "Др Ђорђе Бастић", захвалио се компанији НИС на донацији и указао на њен допринос унапређењу примарне здравствене заштите. "Савремени ултразвучни апарат вредан пет милиона динара који је обезбедио НИС у оквиру програма 'Заједници заједно', омогућиће бољу и квалитетнију дијагностику наших пацијената, али ће и нама, здравственим радницима обезбедити квалитетнији рад. Реч је о апарату високог квалитета који у рукама добро обученог лекара представља моћно средство у дијагностици. НИС је одговорна компанија и желимо да наша будућа сарадња буде што садржајнија", рекао је др Кладар.

Биљан Елезовић, директор Погона "Средњи Банат" у НИС-у, је рекао да је улагање у здравље младих један од приоритета компаније. "Ове године одлучили смо да сва средства кроз програм 'Заједници заједно' уложимо управо у најмлађе и њихово здравље, јер су они наша будућност. Тако смо данас у Дому здравља у Србобрану свечано предали на коришћење савремен ултразвучни апарат. Наша делатност је везана за ову општину, која је наш важан партнер и посебно смо поносни на наше партнерство и дугогодишњу сарадњу. Зато ћемо наставити са улагањима како би допринели њеном напретку", нагласио је Елезовић.

Улагање у здравље младих и читаве заједнице је део стратешког опредељења компаније, и зато је НИС и ове године наставио подршку здравственим установама у Србији. Посебну пажњу компанија посвећује унапређењу услова за лечење деце и омладине у здравственим институцијама широм Србије, како кроз подршку набавци савремених медицинских апарата и опреме, тако и кроз улепшавање просторија у овим институцијама. На овај начин компанија жели да допринесе да најмлађи пацијенти у Србији, као будућност наше земље, имају најквалитетније услове за лечење, саопштено је из НИС-а.