Српски  Magyar 

"Рука спаса" и општина Србобран даривали бебе

Удружење жена "Рука спаса" и општина Србобран поново су даривали све новорођене бебе са територије општине Србобран. Као и претходни пут, припремљено је 35 постељина за креветац и комплети ручних радова од природне вуне - капице, рукавице и шалови, које су добиле све бебе са списка. Ово је трећи пут у 2019. години да се дарују бебе, а председник општине Радивој Парошки најавио је да ће до њеног краја још једном бити уприличена оваква свечаност.

"Локална самоуправа се труди да кроз разне програме и пројекте помогне грађанима, онолико колико може, од подршке ученицима кроз бесплатне уџбенике, превоз, ужине, летовања, награде, подршке социјално угроженим породицама, вишечланим породицама, па све до ове подршке младим родитељима. На истом задатку је и вредно Удружење жена 'Рука спаса' које константно ради и помаже Србобранцима", рекао је Парошки и изразио наду да ће наталитет у будућности расти.

Савка Лазић, председница "Руке спаса" захвалила се чланицама удружења на труду и енергији уложеним да би се време исплело све што је било замишљено, а затим и општини Србобран на спремности да подршку бебама и младим родитељима својим поклонима додатно увећа.

Службени лист