Српски  Magyar 

Заказане 1. Дечје олимпијске игре у Србобрану

Удружење грађана "Наша прича", уз подршку Месне заједнице Србобран и општине Србобран, организоваће у суботу, 21. септембра, манифестацију под називом 1. Дечје олимпијске игре. Игре су намењене деци основношколског узраста из општине Србобран, а одржаће се на игралишту на Новом насељу, о којем се углавном брину чланови УГ "Наша прича".

"Направили смо широку акцију у коју су укључене све основне школе. Локална самоуправа ће подржати материјално и финансијски овај пројекат и надамо се да ће у будућности он имати и шире обрисе. Биће пуно деце, пре свега, учесника, а како је тога дана радна субота за све наше школе, обезбедићемо да сва деца дођу на игре, или као учесници или као гледаоци. На простору који уређује Удружење 'Наша прича' имаћемо заиста прелепу слику, много деце, наставнике, координаторе који ће се старати о томе да све протекне на најбољи начин", рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран. 

Он је истакао да "начин на који су се организовали грађани у Удружењу 'Наша прича' како би уредили простор који је био закоровљен, и начин на који ради Месна заједница Србобран, са људима пуним енергије који покрећу бројне активности, заслужују сваку похвалу и подршку у реализацији замишљених идеја.

"На делу имамо самоорганзовање и иницијативу. У претходном периоду то је било заборављено, чекало се да све неко други уради. Управо начин на који раде МЗ Србобран или УГ 'Наша прича' треба стално истицати, јер тако можемо много тога урадити, ако се добро организујемо, ако имамо добре идеје. Због тога локална самоуправа увек стоји иза таквих акција, са мало средстава може много да се уради, покрену се многи људи, а тада се гради другарство и пријатељство и то је за сваку похвалу", рекао је Парошки.

Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, појаснио је правила такмичења и дисциплине у којим ће се деца такмичити.

"Олимпијада се односи на децу од првог до осмог разреда. Учеснике смо поделили у четири групе, а заједно ће се такмичити 1. и 2. разреди, 3. и 4, 5. и 6, и 7. и 8. разреди, да међу такмичарима не буде велики размак у годинама и да би сви могли да покажу шта знају. Деца е се такмичити фудбалу, кошарци, одбојци и атлетским дисциплинама, са тим да деца од 1. до 4. разреда учествују у такмичењима на полигонима спретности. Да би све подигли на висок ниво и поставили темељ за наредни период, да би игре постале препознатљиве за наше место, укључили смо велики број људи у организацију и велики број координатора. Циљ нам је да децу окренемо ка спорту, резултат је у другом плану, али то не значи да деца неће тежити да освоје награде. Обезбедили смо медаље за све учеснике, а поред тога ћемо поделити и медаље за прво, друго и треће место, што деци заиста много значи. Велику захвалност дугујемо и школама, директорима и њиховим професорима и учитељима, без њихове сарадње не би могли да окупимо толики број деце", рекао је Антић

Даниел Пионтек из УГ "Наша прича", захвалио се председнику општине Радивоју Парошком и члану Општинског већа Јовицу Андрићу на свему што чине да би 1. Дечје олимпијске игре протекле на најбољи начин, и изразио уверење да ће идеја која је рођена у једном удружењу, наићи на подршку свих грађана општине Србобран. "Заједничким радом, трудом и делима показаћемо да можемо доћи до одличног резултата. Очекујемо вас у нашем насељу 21. септембра", позвао је све Србобранце Пионтек.

Иначе, локална самоуправа је прошле године овом Удружењу грађана поклонила косачицу и тример. 

 

 

 

Службени лист