Српски  Magyar 

Пријемима за прваке почела нова школска година

У образовним установама у општини Србобран данас је почела нова, школска 2019/2020. година. У све четири основне школе организован је свечани пријем ђака првака, који су у присуству својих родитеља, пријатеља, старијих другара и представника локалне самоуправе, по први пут сели у школске клупе.

Највише ђака првака уписано је у ОШ "Вук Караџић", укупно 73, затим у ОШ "Јован Јовановић Змај" - 61, у ОШ "Петар Драпшин" у Турији 17, а у ОШ "Жарко Зрењанин Уча" 22.

У свим школама старији другари припремили су приредбе добродошлице за ђаке прваке, у којима је било игре, песме, савета и подршке, све у циљу да се нови ученици што пре осете пријатно у простору у којем ће проводити доста времена наредних осам година.

"Данашњи дан смо одвојили да будемо са првацима, да им дамо подршку на почетку једног веома важног дела њиховог животног пута. И на све четири приредбе видео сам радосне прваке који су примљени у школу на најлепши начин, што нас све заједно чини веома задовољним. Подсећам, локална самоуправа издваја значајна средства да услови рада и боравка у нашим школама буду добри и на нивоу. Материјално смо опремили школе, учионице су топле, светле и чисте, а обезбеђујемо и појединачну подршку ученицима, кроз школски прибор, уџбенике, ужину, превоз, бесплатне екскурзије, награде и много тога другог што припада разним категоријама ђака. За прваке смо ове године припремили и поклоне за почетак школовања и надам се ће им овај први дан у школи, веома важан у њиховом животу, остати заувек у сећању", рекао је након четири приредбе у основним школама Радивој Парошки, председник општине Србобран. Он је свим ученицима, не само првацима, пожелео успешно школовање, да успешно савладају нова знање и нове вештине и тако постану паметни и племенити млади људи, спремни за сва животна искушења. 

 

     

 

Службени лист