Српски  Magyar 

На летовање у Баошиће отишла 24 ученика

Милена Аларгић, председница Скупштине општине Србобран, и  Бергел Золтан, секретар Црвеног крста Србобрана, испратили су у понедељак још једну групу ученика из основних школа на десетодневно летовање у одмаралиште „Крстo Ђорђевић“ у Баошићима. Ово је до сада трећа група основаца која одлази на летње кампове, у организацији Црвеног крста Србије и уз подршку локалне самоуправе.  

"Пут Црне Горе отишла је група са 24 ученика и њима је општина Србобран обезбедила и џепарац од по 20 евра. "У летовалишту им је све обезбеђено, од хотела до плаже, као и путовање од Србобрана до Баошића и назад. Користим ову прилику да се у своје и у име деце захвалим општини Србобран на донацији у џепарцу за ученике, али и на сарадњи коју Црвени крст има са локалном самоуправом. Она је веома добра, редовно се потврђује и већ у августу једна група малишана иде на камповање у Бачку Паланку, где ће боравити осам дана о трошку општине Србобран а у организацији Црвеног крста", рекао је Бергел. 

Милена Аларгић, председница СО Србобран, пожелела је деци срећан пут и саветовала их да слушају наставницу и савете родитеља који су им дали пред пут. Децу која су отпутовала на море бирале су школе по оствареном успеху, затим по томе да ли потичу из самохраних или вишечланих породица, уз бригу о социјалном статусу.

"Ове године шаљемо 150 деце на одмор, кроз сарадњу са Црвеним крстом који организује камповање у Бачкој Паланци и летовање у Баошићима, али и самостално шаљући децу у бању у Орошхазу или на летовање у Сутоморе. Трудићемо се да и наредних године наставимо са истим трендом јер наша деца заслужују одмор. Зато је локална самоуправа ту да помогне уколико нема могућности да се дете пошаље на море или у бању, да би спремни и одморни дочекали наредну школску годину", рекла је Милена Аларагић.

 

 

 

Службени лист