Српски  Magyar 

Пријем за младе звезде ЖКК Србобран

Председник општине Србобран Радивој Парошки примио је данас кадеткиње и јуниорке Женског кошаркашког клуба Србобран које су у последњих месец дана забележиле два одлична резултата; кадетска екипа постала је првак Војводине док је јуниорски тим дошао до четвртог места на државном првенству, којем је домаћин био управо Србобран. Младе, талентоване играчице предводили су Милорад Субић, председник клуба, Слободан Субић, тренер јуниорки, и Бранка Субић, тренер кадеткиња.

"Част припада вама и дугујемо вам захвалност за све што се до сада учинили и чините за популаризацију србобранског спорта. Ваш клуб је један од бољих у нашем граду и то показује стручан, педагошки рад који постоји у њему, због чега се морамо захвалити руководству и тренерима који вас воде. Окупити стотињак спортисткиња у малој средини као што је Србобран није лако и једноставно. Локална самоуправа покушава то да прати, да подржава ваш рад, али тако нешто ви заслужујете својим пожртвовањем и резултатима. Сходно својим могућностима, локална самоуправа и више него добро прати спорт у општини Србобрану, имамо око 1.200 спортиста у свим клубовима, и трудимо се да за сваки клуб обезбедимо добре услове за рад. Наша стратегија у спорту јесте рад са најмлађим генерацијама, да им обезбедимо стручни спортски и педагошки рад, да могу да напредују и постижу добре резултате, али и да се касније могу укључити у неке још боље и богатије клубове, кад некога од спортиста школовање или друге животне околности одведу одавде. Желим вам да поновите овако добре резултате, да они буду још бољи, да имамо још више репрезентативки, али да будете, пре свега, добри и успешни као људи", поручио је младим кошаркашицама Радивој Парошки. 

Милорад Субић, председник ЖКК Србобран, захвалио се у име клуба на подршци коју уживају у последње време. "У овим речима нека куртоазије већ се ради о чистој истини; дуго времена сам у кошарци, било је поприлично проблема, али неко ко нас је подржао од првог момента када је то формално могао и који нас у разговорима никада није изиграо, био је председник општине Радивој Парошки. Оно што смо догорили, од материјалне помоћи до стипендија, све је испоштовано. Такву подршку нисмо имали од оснивања клуба, због чега му се јавно захваљујем. Срећан сам што се потврдило да је тај новац уложен у праву ствар, у развој женског спорта", рекао је Субић.

 

 

Службени лист