Српски  Magyar 

Србобран добио нову куглану

После више од десет година спортисти и рекреативци у Србобрану поново на располагању имају куглану. Нови садржај смештен је у Центру за спорт и туризам, на месту где је и некада постојала куглана, али сада у потпуно новом руху, након потпуне реконструкције и опремања које су заједно извели општина Србобран и Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Први људи ових органа, Радивој Парошки, председник општине Србобран, и Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, рушењем кегли свечано су данас отворили куглану и предали је на коришћење свим заинтересованим грађанима.

"Заједно са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину финансирали смо комплетну реконструкцију и опремање куглане. Из буџета општине Србобран издвојено је два милиона динара, а из буџета Покрајинског секретаријата за спорт и омладину 2,5 милиона динара. Објекат није радио читавих десет година и служио је као простор за депоновање отпада спортског центра, а сада имамо куглану због које можемо да будемо поносни. Центар је сада комплетиран, садржаји су обогаћени, имамо могућности за такмичарски, рекреативни и школски спорт, па иако један од најстаријих спортских објеката у Војводини, спортски центар у Србобрану је захваљујући средствима из локалног и покрајинског буџета сада уређен и поново функционалан. Хвала Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и секретару Владимиру Батезу који је одржао своју реч изречену пре две године, да ће нам помоћи да реконструишемо куглану. Срећни смо због такве подршке", рекао је приликом отварања куглане Радивој Парошки.


Покрајински секретар Владимир Батез захвалио се на позиву да присуствују свечаности поводом отварања, истичући велико задовољство због успешне реализације једног важног пројекта, не само са Србобран већ и за Војводину. "Кроз сарадњу са председником општине Радивојем Парошким и директором Центра за спорт и туризам Слободаном Субићем имао сам прилику да се уверим у све оно што се ради у области спорта и омладине последњих година, и видим значајне помаке. За Покрајински секретаријат за спорт и омладину приоритети су ревитализација спортске инфраструктуре и спортских центара, фискултурних сала. Битно за нас је да имамо ангажоване партнере и локалну самоуправу у Србобрану видимо као партнера са којим заједно радимо. Пројекат је реализован без проблема и видимо резултат такве успешне сарадње. Центар који је један од најстаријих у Војводини води се домаћински и локална самоуправе односи се према њему веома одговорно, па зато данас имамо комплетиране садржаје у одличном стању. Имате све могућности да развијате спорт и због доброг рада уверен сам да ћемо у будућности имати прилика да још сарађујемо", рекао је Владимир Батез.

Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, подсетио је окупљене да је само током претходне године у објекат уложено скоро осам милиона динара, а два главна пројекта била су реконструкција терена у великој хали, вредна око 2,5 милиона динара, и реконструкција куглане вредна 4,5 милиона динара. "Нашу велику халу константно користи 13 клубова а сада добијамо могућност да се тај број повећа на 14. Претходних десет година нисмо имали куглашки клуб, иако смо увек имали бројне рекреативце и некада веома успешан клуб који је бележио сјајне резултате. Интересовање за куглањем је веома велико и то потврђује чињеница да је само за два дана резервисано више од пола расположивих термина. У току претходне године у инфраструктуру смо уложили скоро осам милиона динара и циљ нам је да 2019. година буде са сличним износом", рекао је Субић.

Свечано отварање куглане искоришћено је за још једну потврду подршке која спортским клубовима стиже од општине Србобран, овога пута кроз активности Спортског савеза општине Србобран. Сви клубови овом приликом добили су спортску опрему, тренерке за своје чланове, укупно 260 тренерки за чланове 20 спортских клубова.

"Локална самоуправа улаже значајна средстава у развој спорта и инфраструктуре. У ову сврху прошле године уложено је више од 40 милиона динара. Наш приоритет је пружање подршке, пре свега, аматерском бављењу спортом, а они клубови који имају амбиције да стреме ка професионалним висинама, што је разумљиво морају врло добро да размисле да ли могу финансијски да обезбеде ту врсту компетиције и пронађу спонзоре који ће их пратити на том путу. За једну малу општину као што је наша, средства која издвајамо за развој спорта су прилично велика, али свесни смо колико је важно да нам се деца развијају здраво и колики је значај спорта у томе. Због тога желимо да помогнемо свим  клубовима и да на тај начин обезбедимо да сва деца која желе да се баве спортом имају адекватне услове и своје жеље и хтења могу да реализују", рекао је Радивој Парошки.

Службени лист