Српски  Magyar 

Парошки посетио Удружење пензионера

Председник општине Србобран Радивој Парошки састао се у петак са члановима Удружења пензионера. Један број чланова овог удружења недавно је  провео десет дана у Сутомору и ово је за неке од њих била прва посета јадранској обали, а свакако први организовани одлазак пензионера на море који је у потпуности финансирала општина Србобран. Парошки и пензионери дуго су разговарали о проблемима са којим се сусрећу најстарији грађани општине Србобран, о начину како им олакшати треће доба и избећи веома честу ситуацију у којој пензионери остану на маргинама прво својих породица а касније и друштва.

"У последњих година стварно смо учинили доста да унапредимо квалитет живота свих грађана. Ако кажемо да смо обезбедили бесплатан превоз за све наше грађане на територији општине Србобран, онда свако ко путује јасно зна да је за њега учињено нешто вредно, посебно за ђаке, или ако кажемо да обезбеђујемо око 20 милиона динара за примарну здравствену заштиту, онда то значи да у Дому здравља можемо да имамо и неке специјалистичке прегледе којих нема у оваквим здравственим установама. Ако кажемо да обезбеђујемо 60 милиона динара за социјалну заштиту, онда је јасно да се брине о грађанима који имају одређене потребе, да желимо да им приђемо и помогнемо им. Успели смо да смањимо и број незапослених, на томе радимо и даље, па сада, после дужег низа година, имамо број незапослених испод 2.000, око 1.800", рекао је Парошки пензионерима.

Сви ови параметри, према речима Парошког, показују да Србобран иде путем развоја, а само развој целе заједнице може обезбедити да се унапређује и положај пензионера у њој.

"Морамо заједно да се договарамо како да ваши дани буду квалитетнији и садржајнији, да се дружите, да имате времена и услова за рекреацију. Циљ нам је да будете задовољни, на начин како вам је задовољство учињено боравком у Сутомору, или неким другим екскурзијама и активностима које можете да планирате. Са наше стране, са стране локалне самоуправе, учинићемо све што можемо да изађемо у сусрет вашим потребама и жељама, јер нам је циљ ваш бољи живот", рекао је Парошки.

Љубица Аларгић, председница Удружења пензионера, подсетила је на низ активности које су организоване за чланове, за које је пуна подршка редовно стизала од општине Србобран. Она је захвалила Парошком на свему што општина Србобран чини за Удружење пензионера, и изразила наду да ће будућност донети још садржајније партнерске односе.

 


    

 

Службени лист