Српски  Magyar 

Гимназија "Светозар Милетић" обележила Дан школе

Свечаном академијом у сали Малог позоришта Гимназија "Светозар Милетић" обележила је Дан школе. За ову прилику припремљен је културни програм у ком су учествовали ученици и професори ове образовне установе, а подршку им је пружио и Градски хор "Зора".

"Обележавамо овај дан подсећајући све да вредно радимо и боримо се са свим приликама и неприликама на које наилазимо. Уверени смо да нудимо квалитет на образовном и васпитном пољу, а то показују резултати наших ученика током даљег школовања. Хвала свима који су нам помагали и који помажу школу у материјалним смислу, јер савремена школа подразумева одговарајућу технолошку оспособљеност. Они се убрајају у мецене 21. века", рекла је Маја Туторов, директорка Гимназије.

Она је најавила почетак промотивне кампање Гимназије "Светозар Милетић" у свим основним школама општине Србобран и школама у околним местима, са циљем да се свршени основци анимирају да за центар свог средњошколског образовања изаберу Србобран.

Ученици су извели рецитале на енглеском и немачком језику, драмска секција одиграла је кратки комад "Београдска трилогија", а учешће је узео и Градски хор "Зора".