Српски  Magyar 

Помор рибе у Великом бачком каналу

У ноћи између 07. и 08. септембра у Србобрану је почео да се шири непријатан мирис као последица загађења Великог бачког канала, саопштено је данас из Одељења за урбанизам, стамбено комуналне послове и заштиту животне средине.
 
"У јутарњим сатима 08. септембра године инспектор заштите животне средине Општинске управе Србобран је изласком на терен приметила да на површини воде постоје појединачни узорци угинуле рибе, као и да живи примерци крупне и ситне рибе пливају непосредно испод површине у великим количинама у потрази за кисеоником. Такво стање је и узводно и низводно од моста, што наводи да загађене воде долази из правца Врбаса.

Општинска управа Србобран је по хитном поступку спровела процедуре из своје надлежности; обавештени су Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, затим Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, а надлежна водна инспекција је, заједно са представницима ЈВП 'Воде Војводине', на терену, у потрази за узроком тренутне ситуације, на основу чега ће предузети све потребне мере за решавање овог питања", наведено је у саопштењу.