Српски  Magyar 

Парошки: Змај Јовина остаје пешачка зона до даљег

Radivoj Paroški, predsednik SO Srbobran

Председник Скупштине општине Србобран оценио је јучерашњу седницу локалног парламента делом сличном свим претходним заседањима, али и делом другачијом од њих, јер се код десете тачке дневног реда догодило да владајућа коалиција гласа различито о предложеном решењу. Од именованих функционера и чланова разних тела Парошки очекује вредан рад и допринос развоју тих установа и предузећа, што је један од предуслова за развој целе општине Србобран.

"Имали смо велику активност одборника по разним темама, што ме радује, и сматрам да је то пут којим Скупштина општине треба да иде. Треба омогућити сваком одборнику да искаже свој став и мишљење. Било је и жучнијих тонова, али и то прихватам као део дијалога. Неки одборници су били незадовољни начином на који сам водио седницу, а ја сам се само трудио да се поштује Пословник о раду. Исто тако Пословник морају поштовати и сви одборници. Разумем да они са своје позиције мисле да то треба да буде другачије, али ако се поштује Пословник, а ја сам дужан први да га поштујем, као и одборници, онда мислим да сам био објективан и сваком сам дао могућност да искаже своје мишљење", оценио је Парошки.

Издвајајући најважније моменте заседања, Парошки је истакао да је то, ипак, изостанак изгласавања Одлуке о измени и допуни Одлуке о општинским путевима, улицама и некатегорисаним путевима, према којој је улица Јована Јовановића Змаја и даље остала затворена за саобраћај. "На овој одлуци одборници су се поделили, једни су били за то да се дозволи саобраћај у овој улици, други су били против. У дискусији је већина одборника била за то да се саобраћај дозволи како би се грађанима олакшала комуникација кроз овај део града, чули су се аргументи за и против, што јесте суштина расправе, али приликом изгласавања одлуке десило се да није било потребне већине да се она усвоји. Змај Јовина остаје пешачка зона до неке друге одлуке", рекао је Парошки.

Према његовим речима, именовање вршиоца дужности директора у појединим установама и предузећима, као и чланова управних и надзорних одбора, комисија и савета, такође је веома важно за функционисање општине Србобран и сада је коначно комплетно устројен систем локалне самоуправе.

"Разрешени су директори ЈКП 'Градитељ', Центра за физичку културу, рекреацију и туризам и Установе за културу Дом културе Србобран. Именована су нова одговорна лица, у својству вршиоца дужности, и очекујемо да ти људи преузму одговорност за функционисање установа које воде и унапред њихов рад. Такође, Скупштина је на претходној седници именовала стална радна тела која функционишу за потребе локалног парламента, као највишег законодавног тела, и то је спроведено на начин да све политичке групације имају своје представнике у тим радним телима. Јуче формирани управни и надзорни одбори, савети и комисије су усмерени на извршну власт. Број места у њима је ограничен, један број чланова стиже из самих установа и предузећа, и извршној власти је битно да може несметано да функционише, због чега су предлози за чланство били управо онакви. И ова лица очекује озбиљан посао и очекујем да дају пун допринос раду свих тела у чији састав су изабрани", рекао је Парошки.