Српски  Magyar 

Пријем за ученике ОШ „Вук Караџић“

Председник општине Србобран Зоран Младеновић и члан Општинског већа задужен за екологију Нестор Голубски примили су данас ученике 8. разреда Основне школе „Вук Караџић“, на челу са Наташом Мркшић, разредним старешином. Разлог њихове посете локалној самоуправи је признање за успешну акцију прикупљања ПЕТ амбалаже током које су ђаци овог разреда сакупили чак три тоне овог отпада и тако себи обезбедили средства за екскурзију у Врњачкој Бањи.

Након акције ових ученика животна средина остала је значајно чистија, а сами ђаци истичу да се због тога осећају срећно и поносно. Ученици су захвалили свим грађанима општине Србобран који су помогли у акцији прикупљања ПЕТ амбалаже. „Драго нам је да су грађани схватили шта смо хтели да им кажемо. Сви су знали за нашу акцију, питају нас да ли је и даље спроводимо, и то је, можда, најважнији њен успех. Ово је начин како уклањање отпада и очување животне средине може бити вишеструко корисно“, рекао је један од ученика.

„Пријем ученика претворио се у један озбиљан састанак током којег сам био пријатно изненађен њиховим питањима и ширином њихових интересовања. Тим питањима исказали су потпуну зрелост када говоримо о екологији и неким стратешким плановима за решавање проблема у овој области. Они већ размишљају самостално, а са степеном солидарности који исказују, уверавају нас да ће у будућности бити способни да решавају озбиљне проблеме“, рекао је након пријема Младеновић. Председник општине упознао је ђаке са системским плановима на решавању еколошких проблема. „Урадили сте велику ствар, били сте солидарни када је било потребно, а затим и показали како се прикупљање отпада и очување животне средине може претворити у материјалну добит. Ви будите свест о екологији међу грађанима и то је немерљиво важно“, рекао је Младеновић.