Српски  Magyar 

Србобран фест 2011.

Srbobran fest 2011.Дан када је градска слава у Србобрану, већ дуги низ година је највеселији и најсвечанији, и ове године лепа традиција се наставила. Организатор овог догађаја као и последњих пет година била је локална самоуправа и на тај начин својим житељима и њиховим гостима приредила праву свечарску атмосферу.

Мноштво белих павиљона, који су својим садржајима и славским ђаконијама допринели  варошком шарму,  током дана  посетио је велики број Србобранаца и њихових гостију – Београђана, Новосадађана, Бечејаца, Врбашана, Темеринаца, Сомбораца, Суботичана и нама увек драгих гостију из градова побратима Јаношхалме и Орошхазе.

На бини која је постављена на Тргу Републике, своје фолклорно умеће показала су културно уметничка друштва из Суботице, Темерина, Врдника, Бачког Петровог Села и културно уметничка друштва из Србобрана – КУД „Ром“, Клуб за неговање традиција и обичаја свих народа и народности Војводине“ и КУД „Владислав Каћански – Бард“. Изведен је програм који је одушељена публика поздравила дуготрајним аплаузима. Било је ту много кореографија, одличне уиграности, разноликост ношњи и велико богатство наше народне традиције што је публика и те како умела да препозна.

Централни догађај, као и сваке године, одвијао се на Тргу слободе где је одржан шести по реду Србобран фест који је званично отворио Милорад Ђурић, Покрајински секретар за културу и јавно информисање.
Ову манифестацију својим присуством, поред Милорада Ђурића, увеличао је и Мирослав Васин, Покрајиснки секретар за рад, запошљавање и равноправност полова који су заједно са  неколико хиљада посетилаца уживали уз звуке војвођанске музике.

На сцени су се смењивала велика имена, попут Милана Прунића, Шен Игнаца, Фрајли и Гаравог сокака,  који су својом песмом представили  шароликост војвођанске музике са пуно осећаја и свако на неки свој посебан начин.

Традиционално, на крају вечери наступио је бард тамбурашке музике Звонко Богдан  и својом песмом, већ веселу  атмосферу, довео до усијања.

И ове године, гости су имали прилике да  уживају у ватромету који је означио још један успешан завршетак већ чувеног Србобран феста и најавио нови, надамо се још успешнији и посећенији.

По први пут фестивал је подржан од стране ИПА програма прекограничне сарадње у коме учествују Србобран, Темерин и Јаношхалма.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА - СРБОБРАН ФЕСТ 2011.