Српски  Magyar 

Ускоро Асоцијација војвођанских општина

Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши и представници војвођанских локалних самоуправа  одржали су консултације поводом иницијативе за оснивање Асоцијације војвођанских градова и општина. Асоцијација би требало да заступа и координира интересе локалних самоуправа и грађана, уз сталну комуникацију и размену информација.
“Наша држава је озбиљно закорачила ка Европској унији, а то значи да у оквиру Асоцијације можемо лакше остварити интересе локалних заједница на путу ка Европи. Заједнички наступ према фондовима ЕУ биће веома значајан задатак Асоцијације, јер уколико нас је више и уколико се удружимо, имамо већу шансу да остваримо све оно што нам је у интересу”, истакао је Егереши.

Асоцијација војвођанских градова и општина замишљена је као нестраначка и непрофитна организација. Асоцијација нема намере да буде конкурентна другим и сличним организацијама и асоцијацијама на нивоу државе или покрајине, већ да са њима оствари сарадњу. Најављено је да ће у наредном периоду бити обављене консултације са представницима свих војвођанских општина и градова, те да ће се у конкретну реализацију оснивања кренути на јесен.