Српски  Magyar 

Заказана XII „Србобранска бразда“

Месна заједница Србобран и Комисија за пољопривреду заказали су за 06. август XII традиционалну менифестацију „Србобранска бразда“. Такмичење посвећено орачима, са почетком у 09.00 часова, одржаће се на парцели ОЗЗ „Србобран“, на Суботичком путу, четири километра удаљеној од Србобрана.
„Циљ манифестације је пропагирање и унапређење пољопривредне производње и пољопривреде, као и непосредна размена искустава и сазнања у области пољопривреде. Према пропозицијама, право учешћа имају сви трактористи, баз обзира на старосну доб и пол, и на то да ли су запослени у пољопривредном предузећу, земљорадничкој задрузи или су самостални пољопривредни произвођачи. Учесници ће се такмичити у орању стрништа на 25 цм, лаким и тешким тракторима“, најавио је Нандор Брашњо, председник Савета МЗ Србобран.

Такмичари ће бити подељени по следећим категоријама: лака А (једнобраздни и двобраздни плугови и плугови превртачи), средња Б (тробраздни класични плугови или плугови обртачи), тешка Ц категорија (четири и више браздни плугови или плугови обртачи).

За најуспешније такмичаре, првопласиране, другопласиране и трећепласиране у свим категоријама, обезбеђене су вредне новчане и робне награде. Прво место доноси 20.000 динара и летовање у Сутомору, друго место доноси 15.000 динара, а треће место 10.000 динара. Награде ће примити и најмлађи и најстарији такмичар, најуспешнија такмичарка, као и учесник са најопремљенијим трактором за орање.

Котизација за такмичење је 1.000 динара, а пријаве се могу извршити у Месној заједници Србобран или на телефон 021 730 133.