Српски  Magyar 

Србобран фест пун погодак

Шести по реду Србобран фест изазвао је до сада највише пажње посетилаца из целе Војводине и других делова Србије, и процењује се да је на Петровдан Србобран посетило више од 20.000 гостију. Целу манифестацију директно је преносила Радио телевизија Војводине, која је, због дужине музичког програма на Србобран фесту, за чак 50 минута 'пробила' програмску шему.

„И претходним фестивалима смо били задовољни, али овогодишњи је превазишао и најоптимистичнија очекивања. Добар глас далеко се чује тако да смо ове године, на Петровдан, у нашем граду дочекали око 20.000 људи. Процене су да је 10.000 људи било на главном тргу, а исто толико било је и на околним улицама. По први пут смо имали две бине, понуда разних обртника била је много садржајнија и догодило се да су продавци већ у мају закупили сва продајна места, што довољно говори о интересовању“, рекао је Бранко Гајин, председник општине Србобран.

На Србобран фесту, уз многа културно-уметничка друштва, наступали су Милан Прунић, Шен Игнац, Фрајле, Гарави сокак и Звонко Богдан.
„Чули смо разне добре звукове и мелодије, од изворних до грађанских. Фантастични Шен Игнац приближио нам је мелодије Мађарске, јер треба сви да се чују, без обзира који славили празник, јер сви живимо у истој кући. Бане Крстић и Звонко Богдан били су, као у увек, маестрални. Они су заштитни знак и печат Србобран феста, прате нас од првог дана и својим залагањем увек заслуже следећи позив“, рекао је Гајин и изразио посебно задовољство публиком која се окупила на фестивалу.

„Дојмило ме да окупљање 20.000 људи протекне без инцидената и проблема. Можда објашњење тога лежи и у самој природи фестивала. Промовисање грађанске Војводине, грађанских вредности и политике толеранције и разумевања окупља људе сличних опредељења и ми смо изградили манифестацију за коју се може рећи да је на нивоу. Нас сличне манифестације не могу угрозити и само су бледе копије Србобран феста“, рекао је Гајин.