Српски  Magyar 

Општина санира апотеку у Надаљу

Општина Србобран у наредне три недеље реконструисаће апотеку у Надаљу, најавио је председник општине Бранко Гајин. Он сматра да одговорност за затварање апотеке није на локалној самоуправи и да се њен однос према овом месту у општини Србобран најбоље види кроз обим улагања у само село.
„Локална самоуправа је неосновано прозвана због затварања апотеке у Надаљу. Прво морам да кажем да је ова локална власт за седам година колико води општину уложила у Надаљ више него што је то урађено у претходних 40 година. Обновили смо амбуланту и школу, урадили смо фискултурну салу, доградили забавиште, уредили центар села, тренутно обнављамо цркву, и остало је само мало ствари да се Надаљ уреди на најбољи начин. Када се говори о апотеци, ми смо претходне године проследили Дому здравља 'Др Ђорђе Бастић' 2,1 милиона динара, за 28 одсто више него што је то било предвиђено буџетом и нико други није добио више новца него што је оредио буџет. Да је тај новац уложен у реконструкцију апотеке у Надаљу, данас не би имали ову ситуацију“, рекао је Гајин.

Према Гајиновим речима, листа приоритета у Дому здравља требала је бити другачије конципирана, те да је реконструкција надаљске апотеке требала да има предност у односу на изградњу гараже за аутомобиле. „Појединци врше замену теза а управо су они били дужни да домаћински послују и препознају шта је најважније за кориснике услуга. Знам да треба да се ураде многе ствари, и општина се са тиме суочава, али зато служе листе приоритете којих се морају сви придржавати. Али, да не буде дилеме, локална власт ће преко 'Дирекције за урбанизам и изградњу општине Србобран' у наредне три недеље санирати апотеку у Надаљу и вратити је на коришћење свим становницима овог места. Када смо толико новца уложили у Надаљ, неће нам бити проблем да обезбедимо додатна средства и решимо овај проблем“, рекао је Гајин и додао да ће представници локалне самоуправе у Управном одбору ДЗ „Др Ђорђе Бастић“ поставити питање зашто одобрена средства нису усмерена у решавање овог проблема.