Српски  Magyar 

Радничке игре шанса за развој

Србобран је први град у Војводини који је по други пут добио прилику да организује радничко-спортске игре. Ова радничка олимпијада одржаће се 2015. године, а Србобран је за домаћина изабран у конкуренцији Апатина, Сенте, Бечеја и Жабља, који су, такође, били истакли кандидатуру за организацију такмичења. Први пут радничко-спортске игре у Србобрану организоване су 2000. године.

„Добијање домаћинства представља признање, али и прилику да се у град додатно  инвестира од стране виших нивоа власти, посебно у спортску инфраструктуру. То је недавно потврдио и покрајински секретар за рад и запошљавање Мирослав Васин, који је истакао да се можемо надати значајним средствима из покрајинског буџета. Примера ради, Бачка Паланка је за организацију овогодишњих игара добила 300 милиона динара и ми очекујемо подршку Владе Војводине“, рекао је Бранко Гајин, председник општине Србобран.

Гајин сматра да се добијање домаћинства и организација игара одлично „уклапа у локални план развоја туризма, односно изградњу базена и аквапарка“. „Веома брзо биће готова пројектна документација за изградњу базена, а затим следи тендер и, надамо се, почетак радова током јесени. Направили смо финансијску конструкцију и моћи ћемо да финансирамо изградњу једног олимпијског базена, једног базена дименазија 25 са 10 метара, два мала за децу и једног базена на који би се касније додавали разни забавни садржаји, све то на површини од три хектара. У свим овим и другим пословима добро ће нам доћи и помоћ Владе Војводине. Убеђени смо да ћемо бити добри домаћини, као што смо били 2000. године. Имамо искуства, значајно смо унапредили нашу спортску инфраструктуру, уредили сале и терене, и верујем да можемо да организујемо најбоље радничко-спортске игре“, рекао је Гајин.