Српски  Magyar 

Донација за Црвени крст

Општинска организација Црвеног крста Србобрана добила је претходних дана вредну донацију из Немачке. Према речима Золтана Бергела, секретара Црвеног Крста, у Србобран је стигло седам инвалидских колица и пет шеталица.
„Колица која смо добили су различите врсте; пет је стандардног облика и намене, једна су такозвана спортска, за инвалиде који се могу бавити прилагођеним спортским активностима, а једна за потпуно непокретне особе. Шеталице су са точковима и оне особама са потешкоћама у кретању омогућавају да се сигурније крећу“, рекао је Бергел и додао да је немачки донатор обезбедио 60 колица за разне градове у Војводини, а да је од овог броја седам стигло у Србобран.

Донација је вредна десетак хиљада евра. Бергел је позвао породице са територије општине Србобран које међу својим члановима имају инвалиде да се јаве Црвеном крсту, како би на реверс добили инвалидска колица.

Иначе, Црвени крст Србобрана организоваће у четвртак ванредну акцију добровољног давања крви. Акција се организује у Позориштанцету, у периоду од 08.00 до 12.00 часова.