Српски  Magyar 

Два милиона за пошумљавање

Покрајински секретаријат за заштиту животне средине и одрживи развој АП Војводине одобрио је општини Србобран два милиона динара за подизање ветрозаштитних појасева и обнављање уништених дрвореда крај путева. Пројекат ће током јесени ове и пролећа наредне године спроводити радници Јавног предузећа „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран“.
 
Према речима Наде Нађ, директорке ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран“, уговор је већ потписан и одобрена средства употребиће се за крчење и чишћење терена, набавку садног материјала, трасирање ветрозаштитних појасева, ископ јама и садњу.
  „Приликом садње поново ћемо акценат ставити на аутохтоне врсте дрвећа, оне које успевају на овим просторима, као што су дуд, багрем, сибирски брест, јасен и јавор“, саопштила је Нада Нађ. Она је додала да је пројектном документацијом покривена цела општина Србобран тако да ће, поред самог града, садње бити и у Турији и у Надаљу. „Најпре ће се радити ветрозаштитни појасеви поред путева, а затим и одређене микролокације, као што су култивисане старе депоније у Србобрану и у Турији, затим наставићемо радове на локацији међу становницима овог места познатој као Ленкина папуча, док ћемо у Надаљу садити у Црној барици и на неким другим местима“, рекла је Нада Нађ.