Српски  Magyar 

Најбољим уручене награде

У оквиру обележавања Дана планете земље општина Србобран била је расписала ликовни конкурс на тему "Екологија: погрешно - правилно", а јуче су најбољи учесници у свим категоријама заслужено добили своје награде. Комисија за преглед пристиглих радова радила је у саставу Слободанка Градинац, председница, Бошко Поповић и Александар Мудрински, чланови, и Марија Ћорић, технички секретар, и имала је тежак задатак да многим добрим радовима изабере оне најбоље.

Међу предшколцима издвојили су се Страхиња Јаковљевић из вртића "Снежана", коме је припала прва награда, на другом месту била је Катарина Шијачић из вртића "Пчелица", а на трећем Галина Јовчић из вртића "Снежана". Међу основцима од од 1. до 4. разреда прво место освојио је Никола Рабинук из ОШ "Вук Караџић", друго и треће место освојили Милош Субашић и Мија Делевић из ОШ "Јован Јовановић Змај". У категорији од 5. до 8. разреда све три награде припале су ученицима ОШ "Јован Јовановић Змај", и то: Емануели Вухингер прва, Ребеки Цветнаров друга, а Јелени Ћорић трећа награда.

Награде најбољима доделио је Зоран Младеновић, председник општине Србобран, искористивши прилику и да им се захвали за труд који су уложили у израду својих дела. "Надам се да вам је ово добар подстрек да истрајете у раду који највише волите, а то је цртање. Задовољни смо што имамо прилику да ваше радове изложимо у згради општине Србобран", рекао је Младеновић и позвао децу да своју креативност, уз помоћ васпитача и наставника, и даље негују и развијају.