Српски  Magyar 

Захвалница за ЦК Србобрана

Поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви Црвени крст Србије доделио је Црвеном крсту Србобрана захвалницу “Најхуманија средина” за одличне резултате у прикупљању крви. Организација из Србобрана, заједно са организацијама из Лознице, Смедеревске Паланке, Суботице, Оџака, Врања, Бечеја, Сенте, Крагујевца, Лазаревца, Јагодине, Панчева, Титела, Бачке Тополе, Димитровграда, Бача и Кикинде, награђена је јер је у свом месту успела да мотивише више од четири одсто становништва да да крв.

Традиционално признање примиле су и организације из Новог Бечеја, Врбаса, Инђије, Беочина, Новог Сада, Земуна, Сремских Карловаца, Темерина, Жабља, Бачке Паланке, Кањиже, Пожаревца и Бачког Петровца. Директор Црвеног крста Србије Драган Радовановић захвалио се представницима организација истичући да је подстицање давалаштва крви једна од најважнијих активности те организације, јер некоме може донети излечење, а некоме чак и спасити живот.

Светски дан давалаца крви, 14. јун установила је Светска здравствена организација (СЗО) у сарадњи са Међународном федерацијом Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Међународним удружењем трансфузиолога и Међународном асоцијацијом дружења добровољних давалаца крви.