Српски  Magyar 

Бројни Србобранци на превентивним прегледима у ДЗ

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, обишао је јутрос Дом здравља "Др Ђорђе Бастић", и уверио се како протиче једна од честих акција бесплатних превентивних прегледа грађана, које се последњих месеци организују у бројним здравственим установама у Србији. Према програму, у фокусу лекара била је штитаста жлезда и сви заинтересовани грађани имали су прилику да изврше први контролни преглед овог органа и упознају се са својим здравственим стањем. Очекивано, владало је велико интересовање јер су ови прегледи веома једноставни и брзи, код њих нема заказивања и чекања, а резултати су најчешће одмах познати.

"Здравствена заштита грађана општине Србобран остаје приоритет и за локалну самоуправу и Дом здравља у Србобрану. Због тога је веома важно што смо и у овој години наставили са акцијом превентивних прегледа, а наши суграђани овога пута су имали прилику да додатно брину о свом здрављу и прегледају рад и функцију штитне жлезде. У претходне четири године у наш Дом здравља, захваљујући републичким, покрајинским и средствима локалне самоуправе, инвестирано је 55 милиона динара у различиту опрему, али и у нова возила. Издвојили би нови рендген апарат, нови ултразвучни апарат и мамограф. Наставићемо да активно учествујемо у свим иницијативама које долазе из нашег Дома здравља и да радимо на што бољој и што јачој превенцији и здравственој заштити наших суграђана", рекао је Дебељачки. Заједно са председником Општине у посети Дому здравља био је и др Илија Газепов, члан Општинског већа, а њих је дочекао др Властимир Кладар, директор ДЗ.

"Редовно учествујемо у акцијама превентивних прегледа које организује Министарство здравља и као и до сада, интересовање грађане је и изнад наших очекивања. Тешко је доћи кроз поликлиничке службе до ендокринолога, радиолога, до услуге ЦТ-а, и људи користе овакве акције да једном месту ураде у УЗ штитасте жлезде и анализу хормона, на темељу чега се може у првом кораку видети стање пацијента. Наш Дом здравља увек ће бити део ових акција и позивам грађане да искористе прилику и једноставно се прегледају", рекао је др Кладар.

Директор ДЗ је саопштио и да се наставља унапређење услуга у установи, све у корист боље заштите грађана. 

"Обавештавам грађане да смо преко Министарства здравља и Сектора за јавне набавке успели да набавимо реагенсе за континуирану контролу ЦРП-а, Д димера и електролита. То нисмо били у могућности, али од сада ширимо лепезу услуга у нашој лабораторији јер смо набавили један апарат и за ове анализе. Са овом услугом крећемо за десетак дана", поручио је др Кладар.