Sep 22, 2017 Last Updated 9:57 AM, Sep 21, 2017

У уторак 14. седница СО Србобран

Председница Скупштина општине Србобран Милена Аларгић заказала је за уторак, 26. септембар, 14. седницу локалног парламента. Предложени дневни ред има 13 тачака, а најважнија је 3. ребаланс буџета општине Србобран за 2017. годину.

Детаљније

Нова Одлука о цени топлотне енергије

Надзорни одбор Јавног комуналног предузећа "Градитељ" донео је Одлуку о цени топлотне енергије за снабдевање крајњих купаца и упутила је Општинском већу на усвајање. Нова цена утврђена је у складу са методологијом за одређивање цене, коју је донела Влада Србије.

Детаљније

Предавања о производњи пшенице и лешника

Добра и позитивна пољопривредна производња све више захтева стручно усавршавање пољопривредника. Управо због тога општина Србобран, заједно са разним партнерима, у два наредна петка организује стручна предавања о производњи две културе, пшенице и лешника.

Детаљније

"Моје место без аутомобила"

У оквиру Европске недеље мобилности за ученике од првог до четвртог разреда организован је ликовни конкурс на тему "Моје место без аутомобила". У ликовном конкурсу учествовали су ђаци из свих школа општине Србобран.

Детаљније

Јавна расправа о III ребалансу буџета

Након што је Општинско веће усвојило предлог одлуке о трећем ребалансу буџета општине Србобран за 2017. годину, локална самоуправа ставља на јавну расправу овај предлог и позива јавност да се укључи у њу. Све сугестије, предлоге и идеје треба слати на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Детаљније

Кроз јавне радове ангажована 51 незапослена особа

Радивој Парошки, председник општине Србобран, уручио је данас уговоре предузећима, установама, удружењима и друштвима која су добили подршку Националне службе за запошљавање и локалне самоуправе за извођење јавних радова. Према одлуци, 12 на конкурсу одабраних организација разних врста извешће 14 јавних радова.

Детаљније

У Србобрану одржан Куп у риболову за РВИ

Србобран је у недељу био по пети пут домаћин Купа у риболову за ратне војне инвалиде. На обалама Великог бачког канала сусрели су се припадници ове категорије из бројних градова Војводине и из два града Републике Српске, задовљни што имају прилику да се друже и такмиче у пријатељском окружењу и граду који брине о ратним војним инвалидима.

Детаљније

Малишани на часу плеса на Тргу Републике

Иако је киша јуче одложила вожњу бицикла од центра Србобрана до Бељанске баре за неки други дан, манифестације предвиђене за Европску недељу мобилности већ данас су настављене по утврђеном програму.

Детаљније

Чланови MK Woodstock направили најбољи ајвар

Кад Трг слободе и централне улице Србобрана освоји мирис печених паприка и ајвара, што се овог септембра догодило по четврти пут у последње четири године, онда сви знају да је још једном кренула потрага за најбољим мајстором спремања популарног специјалитета. У оквиру каравана који обилази градове Србије, необичног имена "Изађи ми на теглу", своје рецепте и тајне зачине и трикове у спремању ајвара, међусобно сучели на стотине екипа, а тражи се само једна - она који прави најукуснији и најбољи српски специјалитет!

Детаљније

Караван Street volley посетио Србобран

Караван Street volley Одбојкашког савеза Војводине јуче је застао у Србобрану. Тргом Републике размерени су и обележени бројни одбојкашки терени, њих су на пола делиле одбојкашке мреже, а стотине дечака и девојчица разних узраста, чланови бројних војвођанских клубова, кренуло је у борбу за титуле најбољих.

Детаљније