Српски  Magyar 

Три дана до краја НИС-овог конкурса "Заједници заједно"

Још три дана преостало је до завршетка конкурса који је компанија НИС расписала у оквиру програма "Заједници заједно" за пријаву пројеката у локалним самоуправама.

НИС подсећа да право на пријављивање имају све организације цивилног друштва, јавне установе, непрофитне организације из 11 градова и општина у којима НИС послује, међу којима је и општина Србобран.

Фокус овогодишњег конкурса је подршка капиталним пројектима, приоритетним за општине и градове у којима се програм реализује. Конкурсом је обухваћено пет области: екологија, наука/образовање, јавно здравље, социјална заштита, култура и спорт. У свакој локалној самоуправи, у складу са потребама заједнице, на основу спроведеног анкетирања грађана и истраживања кључних области за улагање у средини у којој живе, изабране су до три области у оквиру којих ће заинтересоване организације моћи да конкуришу.

И ове године компанија НИС је за финансирање пројеката издвојила 110,5 милиона динара, а одлуку о њиховом избору донеће комисија састављена од представника компаније НИС и локалне заједнице. Резултати конкурса биће објављени 13. октобра. Све информације о условима и пропозицијама јавног конкурса "Заједници заједно" можете видети овде