Српски  Magyar 

ЛЕНКИН ПРСТЕН 2009.

Књижевна награда „Ленкин прстен“, установљна је 2006.године од стране Дома културе Србобран, замишњена као годишња награда за најлепшу љубавну песму издату на српском језику.Симболичног назива „Ленкин прстен“ у спомен на Ленку Дунђерску,нашу суграђанку, која је била инспирација Лази Костићу да напише најлепшу љубавну песму на српском језику „Санта Мариа делла салуте.“

Детаљније
   Жири за доделу књижевне награде „Ленкин прстен“ донео је одлуку да за овогодишњег лауреата прогласи песника из Сомбора Благоја Свркоту. Вредну књижевну награду за најлепшу љубавну песму написану на српском језику између два 21. новембра, када се обележава рођендан Ленке Дунђерски, Свркота је добио за песму Седам малих песама, објављену у збирци Путовање у Мисир. Име победника саопштено је на конференцији за медије у Позоришту младих, у Новом Саду.
Детаљније
   Песнику из Сомбора Благоју Свркоти уручена је књижевна награда Ленкин прстен. Свркота је награђен као аутор песме Седам малих песама, из збирке Путовање у Мисир, коју је стручни жири у саставу Зоран М. Мандић, Душан Радивојевић и Драгана Чокић прогласио за најбољу љубавну песму на српском језику, написану у претходних годину дана. Свечано уручење организовано је у Дому културе у Србобрану. У част овогодишњег лауреата припремљен је двочасовни програм током ког је поново осветљен однос Лазе Костића и Ленке Дунђерски, по којој књижевна награда носи име.
Детаљније

Службени лист