Српски  Magyar 

Кроз "Формат мали" представљено 55 слика

У галерији Дома културе Србобран синоћ је отворена међународна путујућа изложба слика "Формат мали". Ово је 11. пут да се ова изложба организује у Србобрану, у сарадњи са Удружењем АРТ из Србобрана и АРТ Центром из Београда.

Изложба функционише по принципу да сваки аутор по свом избору прилаже по један рад, који жири прихвати за излагање, а публика у сваком граду гласа за рад који јој се највише свиди. Годишњи победник је онај аутор чији рад свеукупно добије највише гласова током године. Победник има могућност самосталне изложбе у АртЦЕНТРУ. На изложби су заступљене различите технике и поетике, тако да изложба има и образовни карактер.

Изложбу су отворили Божана Стојковић, организатор програма у Дому културе, Дарко Чонкић, директор Арт центра Београд, и ликовни стваралац Светозар Каћански - Батука.

"Захваљујући овој изложби у прилици смо да видимо 55 радова и исто толико различитих техника. Изложба је интерактивна, јер омогућава уметницима из градова у којим је постављена да конкуришу са својим радовима и учествују на њима. Ове године су четири уметника из Србобрана део ове изложбе. То су Леах Павловић, Милана Стојковић, Владимир Цуцић и најмлађи, али перспективни фотограф, Александар Мавренски", рекла је приликом отварања Божана Стојковић.

Од ове године изложба носи назив "Арт квадрат 05", а окупила је уметнике из Србије и неколико европских земаља.

Службени лист