Српски  Magyar 

Коначно асфалтирана улица Солидарности

Након Туријске улице, уређење и асфалт су коначно стигли и улицу Солидарности, последњу улицу на изласку из Србобрана у смеру Фекетића. Становници овог дела града више деценија имали су проблем недостатка асфалта у једном делу улице, због чега, како је речено, кућама на овом потезу годинама нису могла прићи разна службена возила, а грађани су се сами довијали како приступити својим домовима.

"Грађани су имали озбиљан проблем јер је приступ било којој врсти службе, Хитној помоћи, ватрогасцима, комуналној служби или другим, био онемогућен. Из овог краја Србобрана стално је покретано питање када ће се то коначно трајно решити и коначно смо смо успели све да завршимо. По урбанистичком плану овај део насеља може да се шири и зато смо плански изградили овај пут. Поред пута, према плану, градиће се паркинг простор и тротоар, као и уређивати зелене површине. Надамо се да смо грађанима олакшали живот овим улагањем, а план је да додатно уредимо простор изградњом још једног приступног пута у самом насељу", рекао је Парошки и оценио да ће од сада грађани и овог дела Србобрана живети безбедно.

Израђено је око 100 метара пута, ширине шест метара, са окретницом на крају. Дужином пута је ископан дренажни канал. Радове вредне 3,29 милиона динара, без ПДВ, у предвиђеном року је извела фирма "НС Градитељ".  

Службени лист