Српски  Magyar 

Нова подлога у спортској хали ЦСР

Свим корисницима услуга у великој хали Центра за спорт и туризам од данас је на располагању реконструисана паркет подлога. Када се прошлогодишњем уређењу простора испред објекта, уређењу свлачионица, санитарних чворова и других просторија, дода и договорено реновирање куглане, Србобранци ће пред обележавање пола века ове познате грађавине, добити потпуно обновљен главни спортски објекат у граду.

Према речима Радивоја Парошког, председника општине Србобран, радови на уређењу спортске хале трају непрекидно већ две године и кроз овај процес објекат је скоро потпуно реконструисан. "Прошле године смо средили простор испред хале, а сада уређујемо унутрашњост и могу рећи да је објекат завршен у 90 одсто целине. Остаје нам постављање нове куглане, што је договорено и очекује се да радови започну брзо, чиме ћемо комплетно реконструисати спортску халу. Добијамо уређен објекат на корист свих спортиста и ученика који користе овај простор. Вредност радова је 2,5 милиона динара и целу суму обезбедила је локална самоуправа, а када се говори о уређењу куглане, тај пројекат кошта око пет милиона динара. У том послу имамо партнера и то је Покрајински секретаријат за спорт и омладину, који је издвојио око 2,5 милиона динара", рекао је Парошки приликом обиласка хале. 

Председник општине је истакао да локална самоуправе издваја значајна средства за спорт, а план је обезбедити средства и за уређење других спортских терена који су у власништву општине Србобран. "Директор ЦСР Слободан Субић је уложио напоре да се сви послови изведу беспрекорно, и поред свих проблема, и зато данас имамо репрезентативан објекат", оценио је Парошки. 

Јован Андрић, члан Општинског већа, истакао је да редовне активности у хали почињу данас и сви корисници имаће корист од изведених радова. "Паркет је био у лошем стању, а сада смо добили услове који задовољавају и више рангове такмичења од оних у којим су србобрански клубови. Важно је да су радови окончани пре почетка бројних првенстава наших клубова, али и са невеликим закашњењем у односу на почетак школске године", рекао је Андрић и подсетио да халу користи више од десет спортских колектива и ученици две образовне установе.

Говорећи о плановима за будућност, Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, рекао је да се разматра уређење ресторана у објекту, затим постављање видео надзора на свим објектима, као и улагања у отворене спортске терене и стадионе. "Ова хала за две године слави пола века од отварања и једна је од најстаријих у Војводини. И поред својих 48 година старости изгледа репрезентативно, јер све што радимо радимо у складу са највишим стандардима који задовољавају услове такмичења најзахтевнијих лига", рекао је Субић.

Службени лист