Српски  Magyar 

Сајам запошљавања корпорације Lear у Србобрану

Општина Србобран организоваће у суботу, 14. јула, Сајам запошљавања. Овога пута у понуди ће бити посао у корпорацији Lear, глобалном лидеру у аутомобилској индустрији седишта и електричних система, која тражи раднике за погон у Новом Саду. Сајам почиње у 10.00 часова, у Великој сали Скупштине општине Србобран.

"Локална самоуправа се у великој мери залаже за смањење незапослености и бољи животни стандард грађана, који целој локалној заједници доноси велику корист. То се огледа не само у заради коју радници остварују и тиме јачају свој кућни буџет, већ се на овај начин пуни буџет општине Србобран кроз доприносе од зарада, који се уплаћују без обзира да ли наши грађани раде у Новом Саду или било ком другом месту. Све то доноси више новца за нове инвестиције, за опремање радних зона које требају да омогуће више компанија у нашој локалној заједници. Наравно, не сме се занемарити и боља пословна клима за малу привреду, трговинске радње, занатлије и остале услужне делатности које у великој мери зависе од куповне моћи становништава, а смањење незапослености управо и доноси већи обрт новца", навели су организатори Сајма запошљавања.

Представљање понуде за запослење договорено је након састанка Радивоја Парошког, председника општине Србобран, и представника менаџмента корпорације Lear, који је одржан 08. јула у Новом Саду. И уме општине Србобран председник Парошки је понудио сву потребну помоћ и подршку америчкој компанији, "јер локална самоуправа жели да пружи шансу свима који нуде посао њеним грађанима и на тај начин помажу да се смањи незапосленост, што је један од најважнијих приоритета ове општинске управе".

Како у овом тренутку компанија Lear тражи оператере у производњи чије ће задужење бити израда електричних кабловских снопова, на сајму ће детаљније бити представљена управо ова позиција, али и цео производни погон у Новом Саду, као и услови за запошљавање, услови рада, те систем плата и бенефиција. Заинтересовани ће имати прилику и да причају са представницима компаније, да им предају своје радне биографије, док ће општина Србобран, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, помоћи незапосленима и у писању радних биографија, уколико их немају.

Како је Lear корпорација водећи глобални произвођач аутомобилских седишта и електричних система и важан добављач великих светских произвођача аутомобила - до чијих производних трака делови из новосадског погона морају бити испоручени у тачно одређено време - компанији је изузетно важно да пронађе добре раднике, којима ће понудити добре услове за рад. Са производњом у Новом Саду Lear је започео у априлу 2016, а већ у новембру исте године и у новој производној хали која се, заједно са канцеларијама и складиштима, простире на 29.000 квадратних метара, у новосадској радној зони Север IV. Тренутно запошљавају 3.500 радника, махом радника у производњи, машинских техничара, техничара електронике и инжењера. 

Службени лист