Српски  Magyar 

НИС и Србобран обележили деценију добре сарадње

Нафтна индустрија Србије и општина Србобран обележили су данас у сали Малог позоришта јубиларну, десету годишњицу успешног партнерства и сарадње кроз НИС-ов пројекат друштвене одговорности "Заједници заједно". Током прве деценије "руку под руку" заједничког деловања у циљу унапређења квалитета живота у локалној заједници, реализовано је чак 48 пројеката.

Свечаности која је приређена поводом прославе јубилеја присуствовали су Радивој Парошки, председник општине Србобран, Срђан Драгишић, директор Центра за пројектне делатности у Блоку Истраживање и производња у НИС-у, као и многобројни представници установа и удружења који су реализовали ове пројекте. У културном делу програма представили су се хор ОШ "Вук Караџић", плесна група "Звездице" и најмлађи извођачи КУД-а "Бард".


Радивој Парошки, председник општине Србобран изразио је велико задовљство поводом сарадње НИС-а и општине Србобран. "Србобран јесте мала средина, али има богату историјску традицију и културу. Присуство овако једне велике компаније у Србобрану значи заиста нешто велико, и нама је веома значајно што сте са нама. 52,5 милиона динара није мало за оно што нашим грађанима, младим људима, организацијама које се баве окупљањем и животом људи, значи много. И данас смо видели како је то урађено у претходним годинама. Желим да одам велико признање компанији која је на овакав начин показала једну огромну и велику друштвену одговорност, која је присутна не само у срединама где има своја постројења, функционише и ради у оквиру својих делатности, него много шире. Камо среће да у нашој земљи имамо много више оваквих компанија", рекао је Парошки и изразио наду да ће сарадња у наредној деценији бити још успешнија, као и да ће време пред локалном самоуправом и НИС-ом заувек отклонити и понека неслагања међу партнерима.


Срђан Драгишић, директор Центра за пројектне делатности Блока Истраживање и производња НИС-а овом приликом је истакао да је Србобран од почетка укључен у програм друштвене одговорности "Заједници заједно", што га чини стратешком општином у смислу расподеле ресурса и активности НИС-а широм Србије. "Компанија је подржала пројекте у Србобрану који су побољшали услове живота свих категорија становништва. Из тог разлога ми је изузетно драго што је наша сарадња сада на нивоу пријатељства. Желим да се захвалим општини Србобран, свим нашим партнерима који су учествовали у реализацији ових пројеката и надам се да ћемо и у наредном периоду имати тако успешну сарадњу. НИС наставља са оваквим  успешним пројектима како би наша заједница расла и развијала се", рекао је Драгишић.

"Поред примарних делатности истраживања нафте и гаса које компанија обавља на територије општине Србобран, НИС је кроз програм 'Заједници заједно' препознао шансу да утиче на побољшање квалитета живота ове заједнице подршком различитим пројектима који су од суштинског значаја за друштвени напредак. Тако је у Србобрану у оквиру програма друштвено одговорног пословања, НИС до сада уложио готово 53 милиона динара за изградњу и обнову 24 вртића, парка, као и за функционисање бројних културних и спортских институција. Компанија је учествовала у реализацији 12 пројеката који су побољшали услове живота за најосетљивије категорије становништва и подржала одржавање многобројних спортских, културних и еколошких акција", саопштено је из НИС-а.

Службени лист