Српски  Magyar 

Студентима стипендистима уручени уговори

Радивој Парошки, председник општине Србобран, потписао је данас у име локалне самоуправе уговоре о стипендирању са чак 105 студената из општине Србобран. У односу на претходну годину, стипендије је добило 27 студената више, а укупно је за 105 стипендија издвојено 4,15 милиона динара, највише од како општина Србобран на овај начин подржава младе људе који се образују.

"Омогућили смо стипендирање студената и са нижом просечном оценом, што није био случај претходних година. Циљ нам је да на неки начин подстакнемо њихов рад. Стипендије ће се користити од јануара до октобра, тако да ће и током распуста добијати стипендије. Наша обавеза је да водимо рачуна о стандарду студената, а верујем да ће нам се то вратити кроз њихов друштвени рад. Надам се да вам ће вам општинска стипендија бар у неком делу олакшати студирање и бити подстицај да са што бољим оценама полажете испите и што пре завршите факултет", истакао је Парошки приликом потписивања уговора и свим студентима пожелео успех у школовању.

Висина стипендије зависи од просечне оцене. Студенти са просечном оценом од осам и више, месечно ће добијати 5.000 динара, а студенти са просечном оценом између седам и осам добијаће по 3.000 динара месечно.

Службени лист