Српски  Magyar 

"Плави круг" организовао бесплатне прегледе

Удружење за борбу против шећерне болести "Плави круг" организовало је данас бесплатне превентивне прегледе за све заинтересоване грађане Србобрана, чиме је још једном у овој години дало немерљив допринос превенцији разних обољења, не само дијабетеса, и ширењу свести о важности здравих стилова живота. За само четири сата, од 08.00 до 12.00 часова, у Месној заједници укупно су прегледана 104 Србобранца и Србобранке, што је веома добар резултат, а када се узме у обзир колико је грађана разних категорија, од најмлађих до најстаријих, прегледано током 2017. године, постоје јасно и колика је важност оваквог удружења.

Мерeњем нивоа шећера у крви, телесне тежине и висине, крвног притиска, затим процента масноће у телу, пулсоксиметрије, али и разговорима о методама борбе против шећерне болести, саветима и поделом промотивног материјала и јабука, симбола здравља, активисти "Плавог круга" придружли су се обележавању 14. новембра - Светског дана борбе против дијабетеса. На тај "Плави круг" ће организовати још једну акцију, овога пута у сарадњи са Домом здравља "Др Ђорђе Бастић", и то у градској Апотеци.

"Трудимо се да испратимо све манифестације како би грађанима били приступачни и омогућили им да брзо обаве неколико важних прегледа, без здравствених књижица, чекања, припрема и сличног. Пратимо све битне датуме у календару здравља и сва дешавања у Србобрану, Турији и Надаљу", рекла је др Корнелија Хушчи, потпредседница "Плавог круга".

Службени лист