Српски  Magyar 

Стипендије за мађарске прваке у ОШ "Јован Јовановић Змај"

Савез Ракоци из Будимпеште и Мађарски национални савет, у сарадњи са Основном школом "Јован Јовановић Змај", организовали су синоћ поделу стипендија ученицима који су се уписали у први разред у одељења на мађарском језику у овој образовној установи.

Представници Савеза Ракоци и Мађарског националног савтеа додели су у ОШ "Јован Јовановић Змај" 25 стипендија у вредности од по 10.000 форинти (3.842 динара). У школи су госте, ученике и родитеље у име домаћина поздравиеа директорка школе Ерика Муњин Сокола, а затим и Милена Аларгић, председница Скупштине општине Србобран.

"Веома је важно да сви заједно учествујемо у подршци образовању. Локална самоуправа улаже доста средстава у систем школства, бринемо о објектима све четири основне школе и једне средње, о условима у којим раде ученици и наставници, јер је школа њихова друга кућа", рекла је Аларгић. Она је подсетила шта је све локална самоуправа учинила за подршку ученицима, посебно подсећајући на ових дана покренути бесплатни превоз ђака, доделу школских торби првацима, бесплатну ужину, стипендије и суфинансирање набавке школске опреме за одређене групе. 

Додели стипендија присуствовале су и Аранка Бергел, помоћница председника општине Србобран, и Беата Сабадош Фодор, чланица Општинског већа.