Српски  Magyar 

Улице пуне малишана, траје Дечја недеља

У Србобрану, Турији и Надаљу настављене су бројне активности у оквиру овогодишње Дечје недеље. Малишани из свих вртића, ученици из основних школа и друга деца свакодневно учествују у разним акцијама, дружењима и играма.

У Основној школи "Јован Јовановић Змај" одржан је у четвртак Спортски дан током ког су се ученици надметали у фудбалу, одбојци, игри под називом "Између две ватре", надвлачењу конопца и разним другим тркама.

Истога дана у Надаљу је одржан маскенбал а улице овог места освојили су разни плодови јесени - грожђе, бундеве, кукурузи и други. Такође, деца из надаљског вртића, између осталог, организовала су заједно са васпитачима и родитељима Бициклијаду, обишла су један салаш, сладила се током прве палачинкијаде, уживала у позоришној представи.

У школи у овом месту током трајање Дечје недеље биле су организоване радионице, дебате и дискусије о међугенерацијској сарадњи, пријатељству и превазилажењу стереотипа о јазу међу генерацијама, јер је мото овогодишње манифестације "За радост сваког детета - градимо мостове међу генерацијама". Било је ту разговора са бакама и декама, прослављен је пријем првака у Дечји савез, спортских сусрета, изложби ликовних радова, додела награда и дружења.

Службени лист