Српски  Magyar 

Посета "Данима бербе" у Јаношхалми

У Стручној пољопривредној школи у Јаношхалми, граду побратиму Србобрана, и ове године, од 15. до 17. септембра, трају традиционални "Дани бербе". Отварању тродневне манифестације ове године присуствовала је и делегација општине Србобран, предвођена председником општине Радивојем Парошким.

Посетиоци су имали прилику видети бројне пољопривредне и занатске производе, узгајане и израђене од стране радника које држава ангажује кроз јавне радове, у, пре свега, државним и делом приватним предузећима. На сајму су изложени пољопривредни производи, производи из стакленика, здрава храна, опрема за пољопривреду и мала газдинства, ситне животиње, живина, стока, а као пропратни програм организована је и изложба ловаца из Јаношхалме, ликовна колонија, изложба ручних радова, дубореза, цвећа и слично.


"Наши побратисмки односи са Јаношхалмом, као и са другим градовима у Мађарској, веома су значајни за нас и желимо да их продубљујемо, јер нам је циљ лакше дођемо до фондова Европске уније, али и због веза наших суграђана Мађара са својим сународницима у Мађарској. Тако показујемо да смо град широког срца који негује добре односе Срба и Мађара и шаље поруку мира и заједништва. У томе нам помаже и Јаношхалма и данас додатно учвршћујемо наш однос. Врло брзо ћемо имати контакте који неће бити везани за меанифестације већ за конкретне облике сарадње, за које желимо да буду плодоносни и корисни и за наше и за грађане мађарских пријатељских градова", рекао је Парошки.   


Након отварања, представници општине Србобран су у пратњи градоначелника Јаношхалме Золтана Целера и његовог заменика Јожефа Ковача, обишли сајам и упознали су се са делом изложбеног програма из жупаније Бач-Кишкун.


Заједно са Парошким, сајам у Јаношхалми посетили су: Аранка Бергел, помоћница председника општине Србобран, чланови Општинског већа Беата Фодор Сабадош, Ифју Золтан и Радивој Дебељачки, као и Ержебет Сеги, начелница Одељења за буџет и финасије Општинске управе.

Службени лист