Српски  Magyar 

Србобранске основне школе дочекале прваке

У основним школама "Јован Јовановић Змај" и "Вук Караџић" данас је организован пријем ђака првака. За најмлађу генерацију припремљене су пригодне приредбе и поклони који су их чекали на школским клупама.

Речи добродошлице чуле су се са свих страна, од директорки Ерике Муњин Соколе и Јулкице Поповић, до председника општине Србобран Радивоја Парошког, учитељица, наставника и старијих другара.

У 09.00 часова школско звоно зачуло се у ОШ "Јован Јовановић Змај", а 62 ђака првака по први пут сусрело се са амбијентом који ће обележити наредне године њиховог живота. "Имамо 62 првака и формирали смо три одељења, два на српском језику и једно на мађарском. Број ђака нам се смањује, са 630 пре неколико година на данашњих око 540, али то је тренд", рекла је Муњин Сокола.   


Сат времена касније школско звоно окупило је прваке у ОШ "Вук Караџић". И тамо се прво играло и певало, знање са којим долазе у школу кратко су презентовали и поједини прваци, а затим је сваки од њих, за својом учитељицом, отишао до учионица. У ову школу уписано је 45 ђака првака и формирана два одељења.  


Општина Србобран поклонила је сваком прваку десетак свесака и опрему за ликовну културу, али то није све. Многи ученици, не само прваци, у складу са локалним правилницима, добили су помоћ при куповини уџбеника.


"Данас је велики дан за наше прваке. Они прелазе из једног периода живота у један други, озбиљнији, у ком полако почињу да сазревају и израстају у добре и племените људе, они прелазе у свет знања и успеха. Лепо је видети сву насмејану децу и родитеље који их прате, као и видети да су школе успешно организовале њихов дочек. Обезбедили смо поклоне за прваке, скромне и у складу са могућностима, али се као локална самоуправа трудимо да свакодневно стварамо добре услове за рад свих ученика и наставника. Школа је друга кућа свих ученика и трудимо се да им буде пријатна и угодна", рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран, и пожелео првацима успешно школовање.    




 

Службени лист