Српски  Magyar 

Србобран се сећа жртава Олује

Широм Србије у црквама и манастирима Српске православне цркве данас је служен парастос за Србе пострадале у акцији Олуја, од када су прошле 22 године. На више од 2.000 жртава Олује подсетитли су се и Србобранци, који су се окупили у порти цркве Светог Богојављања и положили венци на спомен обележје свим страдалим у ратовима током деведестих година. У подне су се огласиле сирене.

Венце су овом приликом положили представници општине Србобран, предвођени председницом СО Миленом Аларгић, замеником председника општине Лазаром Крајиновићем, и чланом Општинског већа Ђорђем Џековим, а затим и делегације Савеза организација и удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца АП Војводине и локалног СУБНОР-а. 

"На овај дан сећамо се наших погинулих у Олуји. Терет који носимо можемо носити сами, али тражимо да будемо схваћени да није лако доживети судбину Срба из Крајине и наставити даље, али морамо издржати. Однос државе према нама до пре пар година није био онакав какав би требао бити, али се последњих година све попоравља и надамо се да ће бити још бољи. Не тражимо пуно, да нас поштују, а ако смо могли да бранимо државу, моћи ћемо да решавамо и друге проблеме. Важно је да у односу са државом ствари иду на боље", рекао је након полагања венаца Миленко Чанчаревић, из Савеза организација и удружења ратних војних инвалида и породица палих бораца АП Војводине.




Службени лист