Српски  Magyar 

Признања за најхуманије добровољне даваоце крви

У склопу обележавања Светског дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Србобрана организовао је и ове године дружење особа које се редовно одазивају на позиве за помоћ. Овим поводом добровољним даваоцима су уручена признања и захвалнице, уз још једном истицање неограничене хуманости и спремности да се помогне када је то најпотребније.

Значкама, захвалницама и признањима награђено је укупно око 90 давалаца, што Србобран поново сврстава у једну од најхуманијиих општина у Србији.

"Наша организација има око 400 добровољних давалаца, што је око 4 до 4,5 одсто од укупне популације, и тај се проценат узима за задовољавајући за добро функционисање Завода за трансфузију крви. Општина Србобран има дугу традицију хуманости и висок ниво одазивања на позиве за помоћ, та несебичност се потврђује из акције у акцију, и користим прилику да јавно честитам свим добровољним даваоцима њихов празник и још једном им захвалим на одлуци да помажу другима", рекао је председник Црвеног крста Србобран др Живко Настић.

Овога пута за 35 учешћа у акцији добровољног давања крви награђени су: Надежда Аларгић, Јован Баћински, Тиста Ђерђ, Владимир Мудрински, Ненад Шегуљев, Слађана Малетин, Драган Радосевљев, Славица Радовић и Биљана Нинић; за 50 учешћа: Пожар Андраш, Бранко Гајин, Горан Павловић и Бранислав Радовић; за 75 учешћа: Бранислав Бабин, Мирослав Каленић, Силвестер Ердељи, Владимир Вардић, Ђорђе Ненадов, Саша Миковић и Стеван Глуваков, а за 100 учешћа Зоран Радивојевић.


 

Службени лист