Српски  Magyar 

Почела реконструкција моста у Турији

У складу са недавно изреченим обећањима, у Турији је почела реконструкција моста преко Великог бачког канала. Инвеститор радова је општина Србобран, а извођач Грађевинско предузеће "Блашко" из Куле. У овој фази траје замена ограде моста, за коју је утрошено укупно 800 метара металних цеви.

Друга фаза реконструкције моста обухватиће електрификацију и постављање јавне расвете на мост. Неопходна електрична енергија за расвету обезбеђена је у сарадњи са Нафтном индустријом Србије, а поред моста, струју и осветљење добиће и "Салаш у малом риту", уређени простор у непосредној близини моста, једно од омиљених места за купање током летњих месеци.

"Најавили смо ове радове и као одговорни функционери приступамо њиховој реализацији. Становници Турије дуго чекају реконструкцију, имали смо бројне молбе да се овај пројекат што пре изведе, и успели смо обезбедити средства и партнерску подршку за све што желимо урадити. Овим мостом крећу се бројна возила, трактори и пољоппривредне машине, бициклисти и пешаци, посебно током летњих месеци, и веома је важно да имамо безбедан објекат, функционалан и сигуран за употребу. Сличних пројеката биће још у наредним месецима, јер нам је инфраструктурна модернизација свих места општине један од приоритета", оценио је почетак радова Нешко Честић, председник општине Србобран. 

Службени лист